Soru sormak, insanların sorularına cevap vermek ve çeşitli aktar alışverişi fırsatlarından yararlanmak için Birlik Aktar'a kayıt olun.
Soru sormak, insanların sorularına cevap vermek ve çeşitli aktar alışverişi fırsatlarından yararlanmak için Birlik Aktar'a giriş yapın.
Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla bir bağlantı alacaksınız ve yeni bir şifre oluşturacaksınız.
Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.
Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.
Lütfen bu kullanıcının neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.
Allah için yardım istiyorum bende yıllardır kabızlık ve cok afedersiniz asırı gaz var abdest alıp namaza bile fırsat yok karın ağrısından bıktım artık çekilmiyor
Beslenme hatalarını bırakıp kan grubuna göre beslenmeye geçin ve düzenli hacamat yaptırın Magnezyum sülfat kullanın Magnezyum sülfat sabah aç karina yarım bardak suya 1 çorba kaşığı eritilip içilir,üstüne 1-2 bardak su içilir ve 1 saat bir şey yenmez.Bu içildikten 1 ile 1.5 saat arası büyük abdesteDaha Fazla Oku
Beslenme hatalarını bırakıp kan grubuna göre beslenmeye geçin ve düzenli hacamat yaptırın Magnezyum sülfat kullanın
Daha Az GösterMagnezyum sülfat sabah aç karina yarım bardak suya 1 çorba kaşığı eritilip içilir,üstüne 1-2 bardak su içilir ve 1 saat bir şey yenmez.Bu içildikten 1 ile 1.5 saat arası büyük abdeste çıkılır ve bağırsak boşalır.o yüzden bunu içtikten sonra 1-2 Saat bir yere gidilmez.Tuvalete çıkıldıktan sonra işinize bakabilirsiniz.O(sıfır) grubu dısında herkes 2 güne 1 kullanabilir.Ama 0(sıfır) grubu kan olanlar iki haftaya 1 kullanabilir
Beslenme hataları
1)Karışık ve çok yemek; bir sofrada sadece tek çeşit yemek yemeliyiz. Çünkü midemiz sadece bir çeşit yemeğe enzim salgılar. Diğerine salgılanan enzim ya bu besine enzim salgılanmasına engel olur ya da üretilen enzimlerin birbirini yok etmesine sebep olduğundan o besin midede çürür ve bağırsağa geçer. Çürüyen besin toksin ve gaz olarak kana geçer ve kan ile tüm vücudumuza dağılır. Bu toksinler damarlarda tıkanıklığa, kalp hastalıklarına, yüksek tansiyon ve şeker hastalığına sebep olur. Eklem yerlerinde birikerek romatizmal hastalıklara sebep olur. Böbreklere zarar verir ve en önemlisi karaciğerde birikerek karaciğerin fonksiyonlarını bozar ve her türlü hastalıklar art arda oluşmaya başlar. Tabi bunlar yavaş yavaş olur. O yüzden tek çeşit yemek yiyelim. Mesela kahvaltıda et ürünleri ile süt ürünlerini beraber yemeyelim. Sucuk ve peynir gibi. Akşam kırmızı et ile tavuğu beraber yemeyin. Yemegin biri hayvansal yağ ile diğeri bitkisel yağ ile yapılmış olmasın.
2)Bir yemeği yedikten sonra onun hazmı bitmeden başka bir yemeği yemeyin. İkinci yenen yemek çöp olur ve aynı şeyler yine olur. En az 6 saat sonra yiyebilirsiniz. Bu durumda günde 2 öğün yemek en doğrusu olur.
3)Çok yemek de aynı sonucu verir. Tıka basa yemek yendiğinde hepsinin hazmedilmeden bağırsağa geçmesine neden olur ve yine çöp olur.
4)Yemekten sonra tatlı veya meyve yemeyin. Ayni şekilde ikinci yenenler hazmedilmez ve çöp olur. İlla yenecekse bir sofrada önce tatlıyı yiyin. Kahvaltıda önce reçeli yiyin mesela. Tatlı veya meyve aç karna yenmelidir. Mesela kahvaltıdan 6 saat sonra meyve yenebilir.
5)Yemek esnasında ve sonrasında su ve hiçbir sıvı tüketmeyin. Sıvılar mide asit seviyesini seyreltir ve tam hazmedilmeden bağırsağa geçmesine sebep olur. En az 1.5 saat sonra biraz içilebilir.4 saat sonra içilmelidir.
6)Her mizacın kolay hazmettiği ve kolay hazmedemediği besinler vardır. Eger buna göre beslenirseniz; hayat boyu rahat edersiniz. Kan grubuna göre beslenme listesine dikkat edin.
7)Akşam 9 dan sonra hiç bir şey yemeyin. Çünkü 9 dan sonra hazım olmaz ve yedikleriniz çöp olur.
8)Yapay gıdalardan uzak durun. Onlar hazmedilmez ve kana geçen kimyasalları karaciğeri ve böbrekleri bozar.
9)Isıtılmış ve bayat yiyeceklerden uzak durun. Yemeği günlük olarak tüketin. Bir yemeği çok yapıp 2-3 gün yemeyin. Bekleyen ve tekrar ısıtılan yemek zehir olur ve hazmedilmez. Yukardaki süreç tekrar eder. Aynı şekilde taze yeşillikler de öyledir. Beklediğinde solar ve atık mineral olur.
10) Az çiğnemek, ağıza alınan her lokma 20-40 defa çiğnenmelidir. Büyük alimler uyuşturucu, sigara ve alkole bağımlılık ve diğer psikolojik, ruhsal ve sinirsel hastalıkların temelinde az çiğneme olduğu konusunda görüş birliği içindedir. İyi çiğnenmemiş yemek karaciğer, dalak ve kalbe ağır yük yükler. Bu organların durumu ise ruhsal dengeyi doğrudan etkiler. Büyüklerimiz, “Lokmayı büyük alan ve iyi çiğnemeyene delilik isabet eder” derlerdi.
11)Haram gıdalar. Günümüzde hazır gıdaların içinde maalesef domuz eti ve jelatini, bazı böcek türleri,alkol ve Allah adına kesilmeyen hayvansal ürünler bulunmaktadır. Bu tür haram gıdalar vücuda girdiğinde hücrelerin zikrini bozarak hastalıkların başlamasına sebep olurlar.